fbpx
Vi är Hire Quality – Anna Nilsson

Datum

Senior projektledare med lång erfarenhet av att leda projekt och håller även utbildningar inom projektledning.
Anna Nilsson, projektledare Hire Quality

Anna Nilsson har precis klivit på nytt uppdrag som projektledare på Sjöfartsverket i Norrköping efter att ha jobbat hos SKF Mekan i Katrineholm med uppgradering av deras affärssystem.

Nu har du varit hos Hire Quality i snart fem år! Hur känns det?

Det känns tryggt att ha någon som hjälper till att hitta uppdrag. Jag har länge önskat ett uppdrag i Norrköping där jag bor. Första uppdraget med Hire Quality var på Saab i Linköping och därefter SKF i Katrineholm – båda jätteroliga och intressanta, men det har varit slitsamt med alla resor. Så med bytet till Sjöfartsverket ser jag fram emot högre livskvalitet – och så blir det lättare att medverka på fler av HQ’s aktiviteter.

Berätta lite om dig själv, vad du gjort och vad du brinner för.

Jag är uppvuxen i Västerås, har studerat i Linköping, jobbat större delen av mitt liv i Stockholm –hittade kärleken i Norrköping, vilket gjorde att jag flyttade hit 2013.

Nu har jag jobbat som projektledare från och till i över 20 år, med några år däremellan som chef. Jag gillar att se verksamheter utvecklas och att se förändringen av det man gör – när man kan följa en idé formas, utvecklas och leda den i mål. Det har blivit många IT-projekt, och det är när ett IT-system används av verksamheten som förändring och nyttan sker. Så att vara bryggan mellan verksamhet och IT i ett projekt tycker jag är väldigt roligt! Det är där man kan se till att olika intressen möts.

Sen tycker jag det är väldigt roligt med bollsporter – speciellt golf.

Vad har du jobbat med tidigare?

Oj! Jag tycker om utmaningar, så jag har varit i många olika roller och på många olika ställen. WM-data, Siemens och Grontmij är några företag jag jobbat på. Länge jobbade jag på GS1 Sweden, där jag startade som projektledare, fortsatte som produktägare och slutade i rollen som sälj/marknadschef.

Parallellt med att leda projekt, håller jag utbildningar inom projektledning. Jag började med detta på IHM Business School 2002, och idag vid några tillfällen om året för FMV.

Beskriv ditt drömuppdrag!

Jag plockar de bästa bitarna från uppdrag som jag har haft: En engagerad projekt-beställare, smarta kollegor, en organisation med intressekonflikter för spänningens skull och ett projekt med stor nytta för verksamheten.

Vad får man inte missa just nu?

Sina vänner. Det är så lätt att låta vardagen flyta på och glömma bort att boka in möten med gamla vänner. Jag är glad att precis ha bokat in en träff i Stockholm med mina närmaste väninnor för ett besök på Paradox-museum och gemensam middag. Det vill jag inte missa!

—-

Är du nyfiken på att bli konsult hos Hire Quality?

Picture of Jennyh Persson
Jennyh Persson

HR- & marknadsansvarig
0706-44 16 67
jennyh.persson@hirequality.se

Dela inlägget