fbpx
Vi är Hire Quality – Mattias Johansson

Datum

IT-arkitekt som jobbat med utveckling sedan 90-talet. Mattias har lång erfarenhet av backend-programmering och databaser men på senare år gått mer åt arkitekthållet.
Mattias Johansson - IT-arkitekt, Hire Quality

Mattias Johansson kommer närmast från ett jobb som IT-arkitekt på SaaS-bolaget Next One Technology i Linköping. Där arbetade han framför allt med plattformsfrågor och effektivisering av DevOps-flöden. Nu har Mattias nyligen påbörjat ett uppdrag som lösningsarkitekt på Linköpings kommun.

Välkommen till Hire Quality! Hur känns det?

Det känns bra att vara tillbaka på Hire Quality efter ungefär fem års utsvävning på andra anställningar. Jag var med redan i Hire Qualitys barndom 2014 och har drivit eget företag sedan 2010. Det känns kul att återknyta bekantskapen med gamla kollegor men även att se hur Hire Quality har utvecklats sedan jag lämnade.

Berätta lite om dig själv, vad du gjort och vad du brinner för.

Jag har jobbat med systemutveckling sedan slutet av 90-talet. Jag har jobbat mycket med backend-programmering och databaser, framför allt på .NET-plattformen.

Genom åren har jag även börjat intressera mig för det lite större perspektivet och utvecklats mer åt arkitekthållet. Idag har jag ofta uppdrag som lösningsarkitekt eller mjukvaruarkitekt och jag är även intresserad av DevOps, automatisering och plattformsfrågor.

Vad gjorde att du blev intresserad av Hire Quality?

När jag bestämde mig för att återuppta verksamheten i mitt eget företag så var det självklart för mig att ta upp samarbetet med Hire Quality. Jag trivs med mixen av friheten att driva mitt eget företag men ändå ha tillgång till den säljsupport, gemenskap med mera som Hire Quality kan erbjuda.

Beskriv ditt drömuppdrag!

Jag tycker om tydligt fokuserade utvecklingsprojekt med nära koppling till den verksamhet som ska stödjas. Det får gärna finnas några spännande tekniska utmaningar och såklart den senaste tekniken.

Förutom det så är det ofta människorna i teamet och andra som man samarbetar med inom uppdraget som avgör om det blir kul att gå till jobbet.

Vad får man inte missa just nu?

Ingen nyhet direkt, men för den som missat serien After Life med Ricky Gervais på Netflix kan jag verkligen rekommendera den.

—-

Är du nyfiken på att bli konsult hos Hire Quality?

Picture of Jennyh Persson
Jennyh Persson

HR- & marknadsansvarig
0706-44 16 67
jennyh.persson@hirequality.se

Dela inlägget