fbpx
Vi är Hire Quality – Fredrik Adolfsson

Datum

Projektledande BI-konsult som nyligen har startat eget som konsult och påbörjat ett uppdrag på SIDA inom BI-utveckling.
Fredrik Adolfsson - Projektledande BI-konsult, Hire Quality

Fredrik Adolfsson kommer närmast från Insera – ett produktbolag inom beslutsstöd med moduler för bland annat analys, budget, prognos och rapportering. Där jobbade han som verksamhetskonsult/projektledare/kundansvarig under 12 år. Nu har han nyligen startat eget bolag som konsult och påbörjat ett nytt uppdrag hos SIDA inom BI-utveckling.

Välkommen till Hire Quality! Hur känns det?

Det känns mycket bra! Känns bra att ha ett kontor att gå till med trevliga kollegor de dagar man inte sitter ute hos kund. Sen är det alltid roligt och uppskattat med events så som AW och luncher m.m.

Berätta lite om dig själv, vad du gjort och vad du brinner för.

Jag halkade in på den här banan lite av en slump men har blivit fast. Genom åren har jag hunnit med att prova på både front-end och back-end utveckling och sett många tekniker kommit och gått, men har till slut fastnat i databasernas värld och mer specifikt BI.

Jag är gift och har två utflugna döttrar och det är på dom man ser att man levt ett tag och blivit äldre (och klokare). Jag gillar det mesta inom sport och har provat på en hel del själv genom åren så som hockey, fotboll, triathlon, innebandy, cykling m.m.

Numera konkurrerar det egna sportandet med mat- och vinintresse och inte minst båt- och skärgårdsliv, men lite löpning och cykel blir det fortfarande.

Vad gjorde att du blev intresserad av Hire Quality?

Bengt och jag lärde känna varandra redan 1997 om jag inte minns fel, och sen har vi jobbat ihop i olika sammanhang genom åren. Därför kändes det naturligt att ta kontakt med Hire Quality när jag startade upp min egen verksamhet. Sen känner jag ju en del av övriga konsulter som är här vilket inte heller gjorde saken sämre.

Den sociala biten är också en viktig del, för även om man är egen så tillhör man ett sammanhang när man är en del av Hire Quality.

Beskriv ditt drömuppdrag!

Vet egentligen inte om jag har något drömuppdrag. Däremot är min stora fasa att hamna någonstans där man inte fortsätter att utvecklas både professionellt och som person – det är nog en av anledningarna till att jag tog steget till att köra egen låda. 

Vad får man inte missa just nu?

Lite klyschigt men vårens ankomst och allt vad det innebär. Ser verkligen fram emot ljusare, längre och varmare dagar.

—-

Är du nyfiken på att bli konsult hos Hire Quality?

Bild av Jennyh Persson
Jennyh Persson

HR- & marknadsansvarig
0706-44 16 67
jennyh.persson@hirequality.se

Dela inlägget