fbpx
Vi är Hire Quality – Joaquin Sagaseta

Datum

Joaquin har lång erfarenhet av systemutveckling inom allt från mjukvara i inbäddad elektronik och 4- och 8-bitars assembler, till högnivåspråk såsom C, C++, Java, C# m.fl.
Joaquin Sagaseta, Systemutvecklare Hire Quality

Joaquin kommer närmast från ett annat konsultbolag där han sedan lite mer än ett år har haft ett konsultuppdrag på Migrationsverket som systemutvecklare. Han kommer även fortsättningsvis hålla till på Migrationsverket, men nu som egenkonsult i samarbete med oss på Hire Quality.

Välkommen till Hire Quality! Hur känns det?

Det känns riktigt bra att äntligen ha vågat ta steget till att starta eget som konsult! Ser förstås också fram emot samarbetet med Hire Quality. En av de saker som kanske tilltalat mig mest med Hire Quality, förutom det faktum att det till synes verka bestå av ett glatt och kompetent gäng, är att det fortfarande är ett relativt litet bolag och således fortfarande känns familjärt. Känns både tryggt och roligt att vara en del i detta nätverk framöver.

Berätta lite om dig själv, vad du gjort och vad du brinner för.

Född i Italien (närmare bestämt i Rom), med spanska föräldrar och som sedan fyraårsåldern hållit till på östgötaslätten. Har behållit lite av min spanska lyckligtvis, men italienskan är dessvärre ett minne blott trots flera försök med duolingo haha.

Yrkesmässigt har jag en lång erfarenhet inom mjukvaruutveckling. Allt från mjukvara i inbäddad elektronik och 4- och 8-bitars assembler, till högnivåspråk såsom C, C++, Java, C# m.fl.

Ser mig själv främst som en s.k. backend-utvecklare, även om jag även fuskat lite med användargränssnitt i olika perioder. Under åren har jag samlat erfarenhet från ett flertal branscher såsom vitvaru-, telekom- och fordonsbranchen, försvarsindustrin och nu de senaste åren med myndigheter.

Vet inte om jag kan säga att jag brinner för något särskilt, annat än en stark önskan och drivkraft att lämna saker i ett bättre skick än när jag först stöter på dem. Samt att vara med att skapa nya tjänster eller produkter, och att driva förändring där det behövs.

Vad gjorde att du blev intresserad av Hire Quality?

Jag och Daniel är bekanta med varandra sedan många år tillbaka, så vi har väl båda haft lite koll på varandras karriärer under åren förmodar jag. I samband med att han var med och bildade Hire Quality fick jag frågan om jag ville haka på, men vid den tidpunkten var jag helt enkelt inte riktigt redo för att ta det steget. Men det är jag nu. 🙂

Beskriv ditt drömuppdrag!

Egentligen är jag rätt nöjd bara jag känner att jag jobbar tillsammans med bra personer, har en meningsfull uppgift att utföra och kontinuerligt lär mig nya saker. Räcker rätt gott så för mig, men om man verkligen ska drömma… så skulle det vara rätt kul att jobba med AI i någon form, och/eller med robotar. Ett framtida uppdrag på Cyberdyne Systems möjligen?

Vad får man inte missa just nu?

Serie: Foundation (Apple TV+) och The Expanse (Amazon, Prime Video)
Film: Dune
Bok: Sapiens
Övrigt: Att hinna med så många golfrundor som är möjligt!

—-

Är du nyfiken på att bli konsult hos Hire Quality?

Picture of Jennyh Persson
Jennyh Persson

HR- & marknadsansvarig
0706-44 16 67
jennyh.persson@hirequality.se

Dela inlägget