fbpx
Praktikant på Hire Quality – Sara Lindström

Datum

Sara har haft praktik här sedan nov- 23, studerar nu sista terminen på EC utbildning och blir till sommaren examinerad Fullstack webbutvecklare .NET.
Sara Lindström, Fullstack webbutvecklare .NET

Sara Lindström har gjort sin praktik hos oss sedan nov- 23, studerar nu sista terminen på EC utbildning och blir till sommaren examinerad Fullstack webbutvecklare .NET.

Under sin praktikperiod här på Hire Quality har Sara fått jobba med några olika uppgifter, men framförallt med att förbättra användarupplevelsen och lägga till nya funktioner i vårt interna självfaktureringssystem Debitime. Sara har också utvecklat en helt ny modul i systemet avseende uppföljning och statistik.

Debitime är utvecklat i .Net, javascript, JQuery med Microsoft SQL som databas.

Hej Sara! Berätta lite mer om dig själv.

Jag är en introvert person som verkligen gillar att vara social. Det kanske låter motsägelsefullt, men för mig handlar det om att jag verkligen njuter av att umgås med andra människor och vara en del av gemenskapen. Men samtidigt är jag som mest tillfreds när jag får koppla av med min fästman.

På min fritid älskar jag att utforska min kreativa sida, umgås med vänner och familj, träna och framför allt äta gott (vill slå ett slag för det asiatiska köket!). Dessutom skulle jag utan tvekan kalla mig själv en nörd – jag kan helt förlora mig i brädspel och har nyligen upptäckt hur kul Dungeons & Dragons är.

Kreativiteten är något som verkligen brinner inom mig, både i mitt arbete med programmering och i mina personliga intressen. Allt från att sy, dreja och odla till att riva ner en vägg och bygga om är saker jag älskar att göra.

Under min tid här har jag främst fokuserat på att förbättra användarupplevelsen och lägga till nya funktioner i Debitime. Det har varit väldigt givande och superkul!

Du pluggar till Webbutvecklare .NET, berätta mer om varför du valde just den utbildningen?

Ja, jag pluggar till Fullstack Webbutvecklare inom .NETEC utbildning. Valet av den här utbildningen grundar sig mycket på min omgivning – jag har många vänner som är utvecklare och deras entusiasm smittade av sig på mig. Det var tack vare min fästman som jag fick möjlighet att prova på och se de enorma möjligheterna inom detta område. Jag blev fascinerad av den kreativitet som krävs och den ständiga problemlösningen som utvecklingsarbete innebär. Det var kärlek vid första klicket, så att säga!

Vad snackas det mest om som nyutbildad utvecklare, vad har ni för framtidsspaningar?

Det pratas ständigt om vikten av att skriva hållbar kod med en solid kodstruktur som håller i längden. Vi strävar alltid efter att lära oss de bästa metoderna och principerna, och det visar sig att det inte är så svartvitt som det kan verka till en början. Men det är definitivt något vi lägger stor vikt vid.

Med min .NET-utbildning är det mycket fokus på Microsoft, och det har gett oss möjligheten att utforska teknologier som Blazor och Maui. Jag ser en framtidspotential i dem och hoppas verkligen att de kommer att vinna popularitet. Dessutom märker jag en tydlig trend mot mikrotjänster, vilket jag personligen tycker verkar otroligt spännande!

Hur ser du på AI inom branschen? Fördelar, nackdelar? Framtid?

Jag är positivt inställd till AI. Det är verkligen en fantastisk resurs! Självklart är det dock viktigt att vara medveten om hur vi använder det. Jag tror att AI kommer att revolutionera hur vi utvecklar, men samtidigt är jag övertygad om att det alltid kommer att finnas en viktig roll för utvecklare i processen!

Vad är viktigast för dig hos dina framtida arbetsgivare?

För mig är det absolut viktigaste att vi är ett team som arbetar tillsammans för att alla ska trivas och må bra. Då menar jag att lyssna på varandras åsikter och att vi välkomnar mångfalden av människor och tankesätt. Att skapa en inkluderande miljö där alla känner sig sedda och värderade är av högsta prioritet hos mig.

Hur är det att ha sin praktik här på Hire Quality?

Det har varit helt fantastiskt! Jag har känt mig som en del av gruppen från första stund. Alla har välkomnat mig med öppna armar, och jag är så tacksam att ni tog emot mig och för det förtroende ni har visat för mig och mina förmågor. Det har verkligen betytt så mycket för mig. Inte bara kunskapsmässigt i skolan utan även på ett privat plan!

Vad skulle du vilja jobba med efter din examen?

Jag har verkligen funnit min passion för kodning, och det är det jag verkligen brinner för att göra. Jag är sugen på att experimentera med olika tech stacks inom de programmeringsspråk jag kan. Men att få sätta tänderna i ett projekt och få skapa är det jag brinner för!

Drömuppdrag, finns det något sådant för dig?

Jag skulle vilja vara med att bygga upp något från grunden. Att verkligen få vara med på resan och bygga upp något som innan bara varit en idé och en dröm. Jag tycker det verkar så häftigt att få vara med hela processen!

Vad får man inte missa just nu?

Jag tycker att den mentala hälsan är något av det viktigaste vi har. Jag tycker att det man verkligen inte får missa just nu, eller någonsin, är att göra det där som gör dig lycklig. Kanske är det att äta godis till frukost en tisdag, eller att måla en tavla, eller köpa den där lampan man tittat på. Eller kanske faktiskt ta sig tiden att träna eller se den där serien. Det är så viktigt att söka glädjen och att stanna upp när man känner den. Det är något jag själv har jobbat mycket med och jag hoppas kunna inspirera andra att bli gladare i vardagen!

—-

Är du nyfiken på att bli konsult hos Hire Quality?

Picture of Jennyh Persson
Jennyh Persson

HR- & marknadsansvarig
0706-44 16 67
jennyh.persson@hirequality.se

Dela inlägget