fbpx

Vanliga frågor och svar om outsourcing

Det är inget ovanligt att du som funderar på outsourcing av IT-projekt har en hel drös med frågor som du vill ha svar på. Snarare tvärt om. Här svarar vi på de vanligaste frågorna vi får. Undrar du något mer? Skriv din fråga i formuläret längre ner på sidan eller direkt via vår chattbubbla nere i högra hörnet.

Läs mer om hur outsourcing-processen går till.

I vissa fall tenderar outsourcing uppfattas som något mer komplicerat än det är. Det finns förstås en hel del som är viktigt att tänka på, det hjälper vi till med! Men i grund och botten handlar det om samarbete med vilket konsultbolag som helst där konsulter arbetar remote, även om man kallar det för outsourcing när man gör det från annat land.   

Vi är flexibla och formerna kring hur samarbetet ser ut beror till stor del på vad du som kund har för önskemål och behov i kombination med vår erfarenhet kring vad som brukar fungera bra.

Utvecklare i Thailand har olika priser beroende på kompetens och erfarenhet. Det är också skillnad på priser mellan systemutvecklare, IT-arkitekter, projektledare m.fl. samt beroende på dedikerad utvecklare/team eller projektutveckling/löpande räkning.

Till exempel så kan en timkostnad i ett projekt med löpande räkning vara allt mellan 350 SEK per timme till 700 SEK per timme beroende på uppdrag, behov av kompetens och erfarenhet. Per månad kan du komma ner till ca 160 SEK per timme.

Det bästa för att få ett bra svar på eventuell kostnad är att kontakta oss på telefon eller skriva ett mejl ( info@hirequality.se) där du berättar hur ert behov ser ut.

Ja det kan du. Vi kan hjälpa dig med ett dedikerat team som består av en eller flera utvecklare. Du väljer själv vilken utvecklare du vill ha.

De flesta av våra kunder kommunicerar med sina team på distans, men det finns även möjlighet till att skicka ner din egen projektledare för att jobba med teamet i Chiang Mai.

Uppsägningstiden i ett dedikerat team beror på hur många konsulter du vill säga upp. Vid uppsägning av 1-3 konsulter är uppsägningstiden endast 1 månad. Vid uppsägning av 4-8 konsulter 2 månader och vid fler än 9 konsulter är uppsägningstiden 3 månader.

Skala ner ditt team gör du genom att säga upp enligt uppsägningstiden.

Skala upp ditt team börjar vi arbeta med så fort du önskar. Har vi tillgängliga konsulter med rätt kompetens på plats går det snabbt. I annat fall kan det vara så att vi behöver lite tid för att planera om resurser. Detta har vi i så fall en dialog kring och planerar tillsammans med er som kund.

För oss är kvaliteten det allra viktigaste och därför har vi valt att begränsa oss till det vi kan bäst. Vi är en Microsoft Partner och arbetar med Microsofts teknikstack för back end och API, där vi använder oss av .NET.

Inom front end-utveckling jobbar vi med Angular och React-js. Vi har cerifierade experter inom Microsoft Azure och använder oss av Azure ifrån allt inom C/CD till hosting för vår testmiljö.

Vi har mobilutvecklare för både iOS och Android och vi levererar också hybridlösningar med React Native. Våra CMS-lösningar är baserade på WordPress.

Vårt outsoourcingkontor finns i Chiang Mai, Thailand. Chiang Mai är känt som ett av världens populäraste digitala nomadställen. Läs mer här.

På flera sätt. För det första så är det i sig en trygghet att vi finns här lokalt i Sverige samt också har svensk kontaktperson, utvecklare och arkitekter på plats i Thailand. Detta underlättar kommunikationen. 

Tät kommunikation och avstämningar med full transparens under samarbetet är viktigt för att säkerställa att vi har samsyn på kravbilden, att vi håller tidsramar, gör rätt prioriteringar samt också hela tiden kan agera på om det finns delar av samarbetet som kan förbättras.

Vi arbetar med kvalitetsenkäter som initieras och följs upp för att ständigt kunna förbättra oss. 

Vi har ca 15 års erfarenhet av att leverera team och lyckade projekt mot internationella kunder. Vi har samlat på oss mycket och viktig erfarenhet. 

Som kund behöver du engagerad personal i vårt samarbete. Vi behöver ha en bra kommunikation med er under projekt som vi driver. När du anlitar dedikerade konsulter hos oss som kommer att ingå i ert team behöver ni ansvara för arbetsledning och styrning i samarbete med oss. 

Fick du inte svar på din fråga? Ställ den här så hör vi av oss!