fbpx
Hire Quality sponsrar golftalangen Erik Lindwall

Datum

Erik Lindwall har siktet inställt på den svenska proffstouren och kval till de högre tourerna runt om i världen.
Daniel Sonebrand, Hire Quality och Erik Lindwall, golfspelare

Hire Quality sponsrar Norrköping Söderköping GK lovande golfspelare Erik Lindwall som nu har siktet inställt på den svenska proffstouren samt kval till de högre tourerna runt om i världen.

Erik, som är uppvuxen i Söderköping, har bland annat hunnit med att 2014 bli utsedd till ”årets rookie” inom svensk juniorgolf. Han har under sina fyra års collegegolf i USA lyckats vinna tre tävlingar individuellt och även bli utsedd till Player of the year i konkurrens med 13 skolor.

Vi har fångat Erik efter ett av hans träningspass på hemmaklubben i Söderköping för att få en snabb intervju dagen innan han ska åka i väg på ytterligare en tävling.

Vad har du för målsättning för säsongen?

– Största målet för året är Europatour-kvalet i höst, det är vägen ut i Europa och till de högre tourerna. Kvalet är uppdelat i 3 steg där topplaceringarna från varje omgång avancerar. Uppflyttning till Challenge Tour & European Tour blir möjligt om man når steg 3.

– Innan dess är siktar jag på framskjutna placeringar på svenska proffstouren i sommar. Första tävlingen för året kom jag på 8:e plats av 156 spelare vilket jag hoppas att jag kan matcha framöver.

Verkligen ett styrkebesked att kvalificera sig till två deltävlingar på Challenge Tour! Känner du att du fick mycket viktiga erfarenheter därifrån som du kan ta med dig inför kommande tävlingar?

– Ja verkligen! Det var en ordentlig boost i självförtroendet att två veckor i rad lyckas kvala in till CT, dessutom via särspel! Det är alltid en speciell känsla att spela på en ny högre nivå och för min del handlade det mest om att samla erfarenhet.

– Nästa gång jag ställer upp kommer jag vara mer förberedd och självsäker på vad som väntar. Det är otroligt inspirerande att tävla mot ”bättre” spelare och kanske också bästa motivationen till att fortsätta utveckla sig själv.

Hur mycket tid lägger du ned i form av träning per vecka ungefär?

– Under högsäsong lägger jag väldigt mycket tid på banan, ca. 20-30h i veckan. Samt träning på rangen och puttinggreen någonstans mellan 10-20h. Följer jag min nuvarande planering t.o.m. oktober kommer jag ha spelat drygt 120 rundor för året. Det blir en del golf! Men för mig finns det inget bättre!

Vilka egenskaper skulle du säga är dina allra starkaste som spelare?

– Min största styrka skulle jag säga är puttning, framför allt längdkontroll och att kunna anpassa den från vecka till vecka på nya underlag. Dessutom är jag väldigt lugn och metodisk som person vilket jag tror är till stor fördel i tävlingsspel.

Vi antar att det emellanåt är ett hektiskt schema med mycket resor samt mycket mental press under tävlingar. Känner du att det är viktigt för dig att ha något annat intresse utanför golfen för att koppla av och kunna fokusera på annat?

– Det är absolut påfrestande att ligga ute så ofta, många resdagar och många olika miljöer. Jag har ganska bra rutiner på sömn och återhämtning, men det är verkligen en viktig faktor för att kunna spela bra. För att koppla av lyssnar jag mycket både på musik och poddar, mest för att rensa hjärnan för en stund.

– Det är en klyscha, men det viktigaste med golf är att släppa föregående slag och fokusera på nästa. Lite så går mitt tankesätt för att minimera anspänning och stress.

Vad tycker du om att göra förutom att spela golf?

– Jag älskar att resa och uppleva nya saker, bästa resan gjorde jag för ett par år sedan till Indonesien med flickvännen, underbart! Annars försöker jag bara ta det lugnt och vila upp mig, spendera tid med nära och kära, kanske laga någon god mat och sätta på en skiva med Dire Straits.

Erik Lindwall, golfspelare

Just när vi sammanställer denna artikel så har Erik precis placerat sig på en imponerande tredjeplats på den svenska undertouren ”Future Series” med 4 slag under par. (Swerob Torshälla Open).

Avslutningsvis önskar vi Erik ett stort lycka till på kommande tävlingar och med satsningen mot de allra högsta tourerna. Vi på Hire Quality hoppas att snart kunna få se Erik sänka golfbollar i hål med Hire Quality logo på tävlingar runt om i världen på Europa- och PGA-touren.

För mer information om Erik Lindwall, besök www.eriklindwallgolf.com.

Dela inlägget