fbpx
Kategorier
Vi är HQ

Vi är Hire Quality – Juan Ramos

Juan Ramos är i skrivande stund ett av våra nyaste tillskott i Hire Quality-familjen, han började hos oss för några veckor sedan. De senasre fyra åren har Juan jobbat som fullstackutvecklare på Cambio. Han var med i projekt angående onkologi, CDS och appar med paddor som används på flera sjukhus i Sverige.

Välkommen till Hire Quality! Hur känns det?

Det känns jättebra och jag ser fram emot att träffa alla på Hire Quality. Det ska bli kul att jobba tillsammans med er och självklart att ses på AW eller spela padel!

Berätta lite om dig själv, vad du gjort och vad du brinner för.

Mitt hela namn är Juan Manuel men mina vänner kallar mig för Juanma eller Juan. Jag brinner för att lösa olika problem på det bästa sätt jag kan. Vissa svåra problem behöver lösas tillsammans med många personer och jag tycker mycket om att samarbeta och anpassa mina kompetenser till teamet. På fritiden spelar jag gärna brädspel eller kortspel.

Vad gjorde att du blev intresserad av Hire Quality?

Samtidigt som Hire Quality sökte en utvecklare, började jag att söka ett IT-företag i Norrköping där jag kunde fortsätta utveckla mina programmeringskunskaper. Det var attraktivt att kunna prova på flera olika arbetsplatser och projekt. Efter det första mötet med Jennyh och Daniel och ett till med Dennis var jag 100% övertygad.

Beskriv ditt drömuppdrag!

Mitt drömuppdrag är ett uppdrag där jag kan jobba som fullstackutvecklare och får använda mina DevOps-kompetenser. På det här uppdraget jobbar jag med ett team och det finns viss frihet att välja vad kan man fixa. Och det ligger i Norrköping!

Vad får man inte missa just nu?

Nu för tiden kan jag inte missa att ta en eller två promenader per dag kring Folkparken, att spela schack på Chess.com eller lära mig några nya ord på svenska.

—-

Är du nyfiken på att bli konsult hos Hire Quality?

Bild av Jennyh Persson
Jennyh Persson

HR- & marknadsansvarig
0706-44 16 67
jennyh.persson@hirequality.se

Kategorier
Hire Quality

Så behåller du småbolagsandan i kraftig tillväxt

Predrag Pucar är tidigare vd för företaget Nira Dynamics och tillträdde rollen 2010, där han började arbetet med strategi och mål som involverade hela företaget, vilket han själv berättar var en av Niras framgångsfaktorer. Han understryker även vikten av att jobba aktivt med bolagets värdegrund och ha stor fokus på medarbetarna.

Åtta framgångsfaktorer för att framgångsrikt driva ett företag i kraftig tillväxt som ett småbolag
Strategistyrning

Strategistyrningen är uppdelad i analys och implementering. I analysfasen är det viktigt att försöka få med så många från bolaget som möjligt, och att få med flera perspektiv. När strategierna är satta kan man låta personalen tilldela målen olika aktiviteter för att uppnå dem, och även sätta en tidsram. Gällande implementeringen av strategin är det viktigt att dokumentera den på ett sätt som inte gör den för omfattande eller svårläst. Det är bra att göra den tillgänglig för alla så att den hålls levande.

Ständig förbättring

Att arbeta mot ständig förbättring bör inte hanteras som ett sidoprojekt, utan detta ska framförallt ledningen arbeta aktivt med och brinna för. För att få igenom stora förändringsinitiativ i företaget krävs system, och detta kan till exempel vara att organisera förändringsarbetet i olika nivåer i företaget. Ett tips är att skaffa ett ärendehanteringssystem som underlättar genom prioritering och formaliserat ägande.

Teknisk styrning
Teknisk styrning. Planering, implementation, verifiering/test, retrospektiv

Planering – Det underlättar att tänka i cykler gällande planering, men man ska inte låsa in sig på längden på cykeln. Cykeln ska vara så pass lång att delstegen för produkten kan vara klara inom cykeltiden. Det är viktigt att inte bli lat och ha för få delsteg; då minskar transparensen.

Implementation – Det är viktigt att kommunicera kring mål inför varje större release. Det ger ett driv i organisationen och att alla vet hur de bidrar. Ju större organisationen är, desto viktigare är det att ha den tydliga målbilden för nästa release. Har man den målbilden klar slipper man mycket hantering av problem som dyker upp.

Verifiering/test – Använd beslutsforum där all utveckling beslutas. Det är bra så att hela organisationen förstår vad som gäller i alla lägen.

Retrospektiv – Eftersom det är bra med produkttillväxt, så är det bra med automatiserade tester som tillåter att man kan regressionstesta och få koll på att produkten är klar när det väl släpps.

Kvalitetssystem

Kvaliteten är viktig, och mycket hänger på att ha en kvalitetschef som är pragmatisk, förstår verksamheten och som kan guida så att produkten har tillräckligt bra kvalitet.

Kultur & värdegrund

Värdegrunden är det centrala, och nyckeln, för att hålla ett bolag litet. Värdegrunden ska vara djupt rotad i bolaget och i personalen. För att ta fram värdegrunden för Nira började dem med att ta fram vad de står för och hur de ska agera. När man kommit fram till det kan man också formulera beteenden utifrån värdeorden, och skapa storys kring saker som tidigare skett i bolaget som bekräftar hur värdegrunden ska tolkas. 

Fokus på innovation

Innovation innefattar inte enbart produkten eller tjänsten som säljs, utan även det runtomkring, som exempelvis designbeskrivningar och testramverk. På Nira arbetade man med innovation genom idégenereringsfaser där fantasin var det enda som satte gränser. De hade även interna fokusdagar där man arbetade fokuserat med att utveckla nya idéer. Detta är något som företaget måste avsätta tid och ha budget för. Efter att man hittat guldkornen är det bra att ha en ordnad process med en styrgrupp som kan fatta beslut om att tilldela pengar och bestämma vilka delar som ska vidareutvecklas. 

CSR

Corporate Social Responsibility är något som blir allt viktigare, och det är viktigt att arbeta mot detta på ett hållbart sätt så att det blir lönsamt för företaget. På Nira valde man att inte fokusera på välgörenhet, då detta inte är långsiktigt hållbart och mer blir en sidoverksamhet. Istället valde dem två av FN:s mål att arbeta ständigt emot som påverkar verksamheten.

Formaliserad inkanal för arbete

För att behålla lugnet i organisationen, och för att undvika att saker hamnar mellan stolarna, är det en fördel att ha en ordnad process/inkanal där man sorterar inkommande jobb, vilka projekt som ska sättas igång eller vilka offerter som ska skickas ut.

Är du nyfiken på att höra mer om dessa framgångsfaktorer? Hela Predrags webbinarium om hur du behåller småbolagsandan i kraftig tillväxt hittar du här.

Kategorier
Hire Quality

Anna Molander – Ny rekrytering- och sourcingansvarig!

Hire Quality har glädjen att kunna hälsa Anna Molander välkommen som ny ansvarig inom rekrytering och sourcing inför 2023. Vi har haft en god tillväxt på antal nya konsulter under 2022, en tillväxt som nu ska fortsätta ytterligare med hjälp av Anna.

Anna kommer utöver att arbeta med rekrytering av nya konsulter också stärka oss ytterligare inom försäljning. Det känns riktigt bra att ha Anna med oss direkt från starten av 2023, ett år som vi blickar mot med stor tillförsikt

Välkommen till Hire Quality! Hur känns det?

Tusen tack! Det känns verkligen jätteroligt och spännande att äntligen vara på plats!

Berätta lite om dig själv och vad du gjort tidigare.

Jag är 30 år, bosatt i Norrköping men född och uppvuxen på en ö i tjust skärgård utanför Västervik. Är utbildad Personalvetare och kommer närmast från Lernia där jag både arbetat med jobbcoachning och rekrytering. Har ett stort och brinnande intresse för rekrytering och organisationsfrågor och tycker det är superspännande med människor. Tidigare har jag även arbetat inom olika serviceyrken och skola.

Varför blev du intresserad av att jobba här på Hire Quality?

Det som först väckte mitt intresse var såklart tjänsten som både kändes attraktiv, utvecklande och spännande. Men också gänget, branschen och alla planer framåt. Såklart vill jag vara med på resan!

Vad är det med just rekrytering som intresserar dig?

Rekrytering ser jag som både utmanande, utvecklande och roligt, att först och främst förstå kundens behov för att sedan arbeta för att hitta rätt person på rätt plats och leverera, det är otroligt tillfredsställande att se slutresultatet. Att dessutom få möjlighet att möta olika människor ger mig otroligt mycket energi.

Vad gör du på fritiden?

På fritiden umgås jag gärna med mina vänner och familj och drar gärna i väg på äventyr i alla dess former. Jag älskar promenader och drar gärna av ett träningspass. Trivs som bäst i naturen och många helger spenderas såklart på Hasselö i tjust skärgård där jag har mina rötter. Där finner ni mig med antingen en röjsåg, pensel eller ett glas bubbel i handen.

Vad får man inte missa just nu?

Om ni mot förmodan inte hunnit upptäcka tjust skärgård och Hasselö är det hög tid att göra det i sommar. Ta skärgårdsbåten från Västervik och njut av fantastisk natur, mat, klippbad mm.

Anna finns på anna.molander@hirequality.se och 0738 – 38 44 11.

Bild av Jennyh Persson
Jennyh Persson

HR- & marknadsansvarig
0706-44 16 67
jennyh.persson@hirequality.se