fbpx
Vi är Hire Quality – Robin Åsberg

Datum

Mjukvaruutvecklare som senaste åren jobbat med 5G-utveckling på Ericsson och nu påbörjat ett nytt uppdrag på Saab.
Robin Åsberg - mjukvaruutvecklare på Hire Quality

Robin Åsberg har nyligen påbörjat ett uppdrag på Saab i Linköping. Han kommer närmast från Ericsson där han jobbat med 5G-utveckling. Robin har hela tiden jobbat med backend-utveckling och stundtals hårdvarunära. Under de senaste åren på Ericsson fick han vara med och starta upp ett nytt projekt där de skulle gå mot en mer cloud-baserad lösning för att mjukvaran skulle kunna användas på flera olika typer av hårdvara, så han har även lite Docker och Kubernetes i sin verktygslåda.

Välkommen till Hire Quality! Hur känns det?

Det känns toppen! Jag hoppade på tåget innan sommaren och startade mitt första uppdrag direkt efter semestern, så allt har bara rullat på.

Berätta lite om dig själv, vad du gjort och vad du brinner för.

Jag kommer ursprungligen från Nyköping och flyttade hemifrån tidigt för att gå på hockeygymnasium i Västerås. Efter gymnasiet tog ishockeykarriären fart och jag har spelat i ett antal olika klubbar från Timrå i norr till Karlskrona i söder. Jag fastnade i Linköping där jag träffade min fru som jag har 2 barn tillsammans med.

Jag älskar fortfarande att tävla och den bästa känslan som finns är när man känner att man utvecklas och lär sig något, vad det är spelar egentligen ingen roll. Som mjukvaruutvecklare vill jag skapa lösningar som är så enkla som möjligt att använda, automatisering är något helt fantastiskt (när det funkar).

Vad gjorde att du blev intresserad av Hire Quality?

Jag hade bestämt att jag skulle jobba som konsult och hade kontakt med ett antal olika företag. Att det blev just Hire Quality berodde helt på medarbetarna jag fick kontakt med.

Beskriv ditt drömuppdrag!

Jag skulle vilja vara med och ta fram något nytt där det finns stort utrymme för egna idéer, helst obegränsad budget för experimenterande. 😉

Vad får man inte missa just nu?

Alla borde börja spela tennis! Det är något jag upptäckt och börjat med ganska nyligen och skulle gärna plöja ner massor av tid för att nöta på detaljer. Ett kanonsätt att umgås samtidigt som man får utmana sig själv mentalt och fysiskt.

—-

Är du nyfiken på att bli konsult hos Hire Quality?

Picture of Jennyh Persson
Jennyh Persson

HR- & marknadsansvarig
0706-44 16 67
jennyh.persson@hirequality.se

Dela inlägget