fbpx
Starta eget konsultbolag och bli egen IT-konsult

Datum

Att jobba som IT-konsult innebär att du har ett eget bolag eller är anställd i ett konsultbolag och arbetar uthyrd till ett annat företag. De två största fördelarna att jobba som IT-konsult brukar vara lönen och friheten.
Starta eget konsultbolag och bli egen IT-konsult

Att jobba som IT-konsult innebär att du har ett eget bolag eller är anställd i ett konsultbolag och arbetar uthyrd till ett annat företag. Där bidrar du med din erfarenhet och hjälper kunden att genomföra en förändring eller ett projekt.

De två största fördelarna att jobba som IT-konsult brukar vara lönen och friheten. Generellt är det välbetalda jobb som innebär mycket frihet.

Välbetalda uppdrag och attraktiva på arbetsmarknaden

Som IT-konsult tjänar du oftast bättre än den som är anställd direkt hos kunden, och om du dessutom är egen konsult så blir det ännu mer förmånligt.

De flesta IT-konsulter är specialiserade inom olika områden och är därför attraktiva och efterfrågade på arbetsmarknaden. Att hitta ett nytt uppdrag brukar varken vara svårt eller ta lång tid om du är en erfaren och duktig IT-konsult. Du har också större frihet att själv avgöra vad du vill jobba med och var du vill jobba.

Som egen IT-konsult är det du själv som är ansvarig för din utveckling och vi är ditt bollplank i din karriär.

Fem fördelar med att vara egen IT-konsult:

Den svåra delen som egen konsult

Det svåra är inte att bestämma sig för att starta eget som konsult, utan att få kunder. Därför använder sig ofta egenanställda IT-konsulter av förmedlingstjänster eller ansluter sig till ett IT-konsultföretag som specialiserar sig på egenanställda konsulter. Precis som vi på Hire Quality, läs mer om att jobba med oss.

Ett IT-konsultföretag som jobbar med egenanställda IT-konsulter hjälper till att hitta uppdrag som du som egen IT-konsult ensam skulle ha svårt att få tillgång till, t.ex. en väg in i olika ramavtal. IT-konsultföretaget bidrar också med marknadsföringshjälp.

Trygghet som egen IT-konsult

De flesta som tvekar över att bli egen konsult är oroliga för tryggheten. Det där med att få en fast summa in på bankkontot varje månad. Faktum är att det inte tar många månader för dig som egen IT-konsult att få samma trygghet som en anställd konsult har. Till och med en större trygghet, i form av möjligheten att ha en ännu större buffert.

Så fort du byggt upp en buffert i ditt eget bolag behöver du inte vara orolig för att bli utan uppdrag under en period. Du kan själv välja att avvakta och hitta ett uppdrag som du vill ha, istället för att behöva ta första bästa.

Erfarenhet

Som egen IT-konsult samlar du på dig mer erfarenhet under en kortare period än någon som sitter med samma arbetsuppgifter i flera år. Med mer erfarenhet blir du mer eftertraktad för nya uppdrag. Du kan samtidigt testa dig fram för att upptäcka vad du själv tycker är roligast att arbeta med.

Sköta ekonomin i sitt eget konsultbolag

Tvekar du över att starta eget konsultbolag för att du behöver sköta ekonomidelen? Gör inte det, det finns företag som existerar bara för att hjälpa dig med det. Och det behöver inte kosta dig alls mycket. Även att starta bolaget kan du få hjälp med.

Är du nyfiken på att få veta mer? Jag svarar gärna på dina frågor.

Är du intresserad av att bli konsult, men inte redo att starta eget konsultbolag riktigt än? Nu kan du välja att bli anställd hos oss. Och ta steget senare – om du vill.

Picture of Jennyh Persson
Jennyh Persson

HR- & marknadsansvarig
0706-44 16 67
jennyh.persson@hirequality.se

Dela inlägget