fbpx
Vi är Hire Quality – Stefan Henriksson

Datum

Stefan är en erfaren digital strateg/projektledare med en bakgrund inom fastighetsbranschen, men sitter idag som förvaltningsledare IT på Sjöfartsverket.
Stefan Henriksson, Digital strateg/projektledare, Hire Quality

Stefan Henriksson är ny konsult hos oss och kommer närmast från Castra, där han hade ett uppdrag på Fortifikationsverket som projektledare och agil coach. Innan det var Stefan på ett av Sveriges största kommersiella fastighetsbolag där han ansvarade för att starta upp och arbeta med deras digitala transformation, först som anställd men sista tiden som konsult.

Välkommen till Hire Quality! Hur känns det?

Det känns som att jag kommit hem. Det kanske är lite floskelvarning på den, men för mig är det viktigt med företagskulturen – att den är transparent och inkluderande. Och även om man sitter ute hos kund så är det viktigt att känna att man är en del av nätverket på Hire Quality. Att man både blir inbjuden och att man måste vara med i dialogen kring nya uppdrag är ett exempel, after work eller lunchträffar är andra exempel.

Berätta lite om dig själv, vad du gjort och vad du brinner för.

Jag har jobbat inom fastighetsbranschen sedan 2008 i olika roller, främst inom analys, controlling och verksamhetsutveckling. Men jag har alltid haft ett ben i IT. Kombinationen av att jag har förstått verksamheten och förmågan att förstå hur vi kan nyttja teknik för att utveckla och förbättra har gjort att jag har oftast fått med mig andra och vi har byggt upp förmågan att leverera värde tillsammans och över tid. Att få se andra växa och utvecklas är något som jag verkligen brinner för.

Vad gjorde att du blev intresserad av Hire Quality?

Jag har under det senaste året kikat runt lite på olika bolag som jobbar liknande men Hire Quality var de som verkade ha flest uppdrag som passade det jag vill göra. Och när Daniel och Jennyh körde ett frukostseminarie kring hur det är att starta eget bolag och vad de kan erbjuda så inledde vi en dialog och det kändes bra direkt.

Beskriv ditt drömuppdrag!

I mitt drömuppdrag vill jag jobba med coaching inom agila metoder. Att få jobba med kontinuerlig förbättring och att få se både team och individer utvecklas är något som är riktigt häftigt. Att få vara med och arbeta fram en metodik som fungerar i just den verksamheten, utifrån deras förutsättningar för att få organisationen att på riktigt leverera värde är det som gör att jag själv utvecklas, både yrkesmässigt och privat.

Vad får man inte missa just nu?

Oj, det är så mycket. Men någonstans måste man ju ändå utgå från sina egna behov. Så det måste nog bli ett generellt tips. Glöm inte bort att agera! Det är alldeles för många som går runt och tänker och har superbra idéer men som just stannar där för att man inte agerar på dem. Oavsett om det är en ny teknik som du tänker är intressant eller en ny serie du tänker att den är bra eller om det är någon aktivitet du tänker att det skulle vara kul. Agera och ta reda på om det du tänkte motsvarar verkligheten. I bästa fall har du hittat en ny favoritaktivitet och i sämsta fall har du lite ny kunskap. I mitt fall så slutade det med att jag nu dyker så ofta jag kan.

—-

Är du nyfiken på att bli konsult hos Hire Quality?

Picture of Jennyh Persson
Jennyh Persson

HR- & marknadsansvarig
0706-44 16 67
jennyh.persson@hirequality.se

Dela inlägget