fbpx
Håkan Waller, välkommen till Hire Quality!

Datum

Håkan är egenföretagare sedan 8 år och sitter just nu som applikationsarkitekt på SMHI. Tidigare erfarenheter innefattar bland annat chefsarkitekt på Migrationsverket.
Håkan Waller, Hire Quality

Vi är glada över att kunna hälsa Håkan Waller varmt välkommen till Hire Quality! Håkan är en konsult som verkligen passar in hos oss med tanke på hans imponerande erfarenhet. Det är få som har en så bred och samtidigt djup kompetens som Håkan. Vilket gör att han kan ta roller som omfattar allt ifrån systemutveckling, IT-arkitektur, tekniskt projektledning till roller inom verksamhets- och enterprisearkitektur.

Just nu sitter Håkan i uppdrag som applikationsarkitekt på SMHI, dessförinnan har han bland annat suttit som chefsarkitekt på Migrationsverket.

Välkommen till Hire Quality! Hur känns det?

Tack, det känns bra! Jag ser fram emot att ingå i ett spännande nätverk där jag tror att jag kommer att trivas.

Berätta lite om dig själv, vad du gjort och vad du brinner för.

Ja, vad ska man säga för att sammanfatta lite snabbt… Jag har jobbat i IT-branschen sedan 1994 och större delen av den tiden som konsult, men har även hunnit med några år som anställd på Ericsson och Migrationsverket.

Vad jag pysslar med om dagarna brukar jag beskriva som att ”utveckla verksamheter med teknik”. Det är effekterna jag är ute efter och det är det som ger mig kickar, när vi med all den teknik vi har tillgängligt i våra verktygslådor kan se en tydlig nytta i verksamheten.

Under de senaste åren har jag haft förmånen att tillbringa min tid på SMHI som är en väldigt spännande plats med otroligt mycket kompetenta människor. Där jobbar jag tajt med verksamheten och tillsammans med mitt team utvecklar vi flera system som används i SMHI:s kärnverksamhet.

Låter spännande! Vad gjorde att du blev intresserad av Hire Quality?

Jag jobbade ihop med Bengt redan 1997 och vi har hållit kontakten lite till och från. Nu kände jag att det var rätt läge, både för mig och för Hire Quality, att inleda ett samarbete. Jag tycker att det ska bli spännande att arbeta i det växande nätverk av konsulter, kunder och uppdrag som finns inom Hire Quality.

Till sist, beskriv ditt drömuppdrag!

Ja, nu är jag nog för gammal för att gå omkring och drömma – ser mig nog mer som en luttrad optimistisk pragmatiker. Så därför levererar jag ett otroligt tråkigt svar – jag har redan mitt drömuppdrag på SMHI!

Är du nyfiken på att bli en av oss? Läs mer här.
Picture of Jennyh Persson
Jennyh Persson

HR- & marknadsansvarig
0706-44 16 67
jennyh.persson@hirequality.se

Dela inlägget